Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns duktiga privata vårdgivare

Annons

I onsdagens tidning fanns ett reportage om att Clas Ohlson utsetts till årets hälsosammaste arbetsplats. Ett hedersomnämnande fick också Älvdalens vårdcentral.

Älvdalens vårdcentral är den enda privat drivna vårdcentralen i Dalarna. Det är en arbetsplats där personalen trivs.

Vårdcentralen i Älvdalen har avtal med landstinget och patienten betalar 100 kronor för ett läkarbesök precis som på alla andra vårdcentraler i länet. Vårdcentralen kostar inte mer för skattebetalarna men det är en vårdcentral där personalen kan vara med och påverka och det ger resultat.

En arbetsplats där personalen trivs och kan påverka sin arbetssituation där får man pris för bästa hälsan. Är det inte dags att sossarna och vänstern överger sina förlegade åsikter och stora motstånd och tillåter att personal som vill driva verksamhet i egen regi får göra det?

I Borlänge arbetades det på att ett äldreboende skulle drivas i annan form än den kommunala. Naturligtvis klarade sossar och vänsterpartister inte av det utan nu ska äldreboendet i stället drivas som intraprenad.

Det innebär inget annat än att personalen fortsatt är anställd av kommunen och att kommunen på sedvanligt sätt är inne och dikterar villkoren.

Kommunpolitikens uppgift är att förvalta skattepengarna och se till att kommuninvånarna får bästa möjliga vård. Alternativ och valmöjlighet ska den enskilde ha enligt min åsikt. Vi behöver inga förmyndare.

ULLA OLSSON MODERAT OPPOSITIONSRÅD I BORLÄNGE

Mer läsning

Annons