Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns alternativ till ättestupan

Annons

Svar till Lasse Aléx:

Jag fann din insändare intressant. Den fick mig att fundera över om mitt verklighetsperspektiv är rätt inställt.

Låt oss säga att vi är ungefär 800000 pensionärer i Sverige. En stor mängd av oss är varken rika eller fattiga, vi har råd att äta oss mätta och kan kanske åka utomlands ibland.

Så har vi ett okänt antal gamla människor vilka lever ett ovärdigt liv, i stort sett som du beskrivit.

Jag vill erinra om Mona Sahlins orerande: "Sverige som är ett så rikt land, kan ta in mer flyktingar". Det innebär att i ett så kallat rikt land har regeringen låtit våra gamla medborgare uppleva detta ovärdiga liv.

Nu har emellertid Göran Persson lovat tio miljarder till oss gamlingar. Några av oss tror på dessa löften, men vi andra är misstänksamma, det luktar valfläsk.

Det finns säkert andra hål att stoppa pengarna i. Vi har till exempel EU som kostar oss 25 miljarder, visserligen får vi tillbaka tio miljarder, men pengarna används bara till stenrösen och andra dumheter.

Så har vi trängselskatten. Försöket pågår från 3 januari till juli och kostar 3,8 miljarder.

Det ser dystert ut för oss äldre. Ska vi kanske rösta på borgarna? Det kan inte bli sämre än sämst, men bättre blir det nog inte.

Vem höjer en lans för oss? De etablerade partierna betraktar de gamla som samhällets avfallsprodukt. Lasse!

Tycker du att jag är för pessimistisk? Nej, nej, jag ser faktiskt ett ljus i mörkret i form av en väpnare som vi länge ratat, spi, Sveriges pensionärers intresseparti.

Miljöpartiet fick runt fyra procent och som vågmästarparti lyckades de genomdriva dessa avskydda trängselskatter. Med minst fyra procent skulle spi peta sin hemska lans under näsan på Göran Persson och påminna om hans fagra löften.

Hotet om att hamna i oppositionens mörka hålor skulle säkert få avsedd effekt.

År 2007 skulle kunna bli ett betydligt bättre år för oss som kommit till åren, man skulle kunna säga att vi får lite luft under galoscherna.

BAXO

Mer läsning

Annons