Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bubblar om Ramlösa

Annons

Gunnar och Daniel Birkegård, Grethe Rottböll och Håkan Sund har suddat ut de skarpa gränserna mellan olika musikaliska dialekter och uttryckssätt, därav namnet Ram-lösa.

Här blir det mjuka krockar mellan den klassiskt utbildade jazzimprovisatören Håkan Sund och hårdrocksgitarristen Daniel Borggård som resulterar i en udda version av Oskar Lindbergs välkända fäbodpsalm, en version för flygel och taggtrådsträngad elgitarr. Ingen lär ha haft några invändningar mot den musikaliska skvadern.

Håkan Sundhs improvisatoriska klacksparkar har vi hört förr, men de är alltid lika spännande. Vid det här laget trodde man att man visste hur Bachs välkända Air (Beppes godnattlåt) lät, eller - rättare sagt skall låta.

Dags för omvärdering. Håkan Sund använde det välkända temat som musikaliskt skelett som han klädde i det läckraste hull. Ungefär så här kan man tänka sig att en Bill Evans skulle kunna behandla temat.

Det var länge sedan man hörde en så diskret spelglädje. Jörgen Engström lät förstå att han och Håkan Sund länge planerat det här gästspelet, utan att man har lyckats få synkroniserade planeringskalendrar.

Nu blev det alltså av. Det är bara att hoppas på ytterligare en skvätt musikalisk Ramlösa vid första bästa tillfälle. Gärna med minst halvfylld kyrka.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons