Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir väderservice från Falun

Annons

Lagom till hänryckningens tid kan vi sätta punkt på några veckors dividerande om SMHI och Faluns väderstation. Som framgår av det nedanstående brevet har SMHI i Norrköping kommit fram till att vädertjänsten kommer att kunna ge väderservice också från Falun!

För oss på tidningen gäller det nu att i samarbete med SMHI fastställa tidpunkt för Faluns återkomst till "väderfamiljen."

Därmed kommer också en överväldigande majoritet av tidningens läsarombud att glädjas.

90 ombud menar att det är väl motiverat att Falun kommer med i rapporteringen, medan några fåtal anser att det inte spelar någon roll från vilka orter i länet som SMHI rapporterar om väder och vind.

Det här brevet kom i förrgår från SMHI:

Hej Christer!

Vill bara meddela att väder för Falun är på gång. Vi har två alternativa lösningar som kanske båda fungerar. Så fort det är klart får ni tillgång till Faluns observationer. Jag tycker att det ser ut som om man kan klämma in Falun på "Vädret igår kl 14" på er vädersida. Vänliga hälsningar, Ulrika Berner.

Att vädret engagerar visar också alla de svar som tidningen fått efter vår senaste fråga till läsarrådet. Vi frågade kort och gott:

Bör tidningen ha väderrapportering från Falun? Så här svarade några i rådet:

Ja, naturligtvis! Det finns ingen anledning att vi i Dalarna inte skall ge aktuella väderrapporter från Falun. Gävleborgs län (Gävle), Västmanlands län (Västerås), Örebro län (Örebro), Värmlands län (Karlstad) med flera län/regioner skulle aldrig utelämna den naturliga referenspunkten som residensstaden är. Evert Karlsson

ANITA OGENVIK

Mer läsning

Annons