Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir inget Hälsans hus

Annons

- Vi fick för ett par tre veckor sedan signaler om att Må Bättre ville dra sig ur och sedan dess har vi gjort allt för att rädda projektet. I dag känner jag mig totalt lurad. Vi hade ett muntligt avtal.

- Vi har slitit i ett helt år och det har kostat pengar, svett och tårar och så havererar det fem över tolv. Jag hade inte i min vildaste fantasi ens kunnat drömma om att en av initiativtagarna skulle backa ur, säger Jan Willner.

- Efter att vi lyckats få med oss ABB:s fastighetsbolag som gått med på allt. Vi fick den prislapp och den ombyggnad vi ville. Allt var klart utom underskrifterna, konstaterar Willner.

Det var en av intressenterna i Må Bättre, ägaren Patrik Holmlund som backade ur. Holmlund vill för dagen inte kommentera orsakerna utan återkommer då han har några återstående saker som ska på plats innan han är beredd att kommentera haveriet i Hälsans hus.

Partik Holmlunds kollega på Må Bättre, Roger Lundin är besviken på sin kollega.

- Jag håller på Janne Willner och idén med Hälsans hus är rätt och hade kunnat bli ett jättelyft. Jag är besviken men sitter nu i en rävsax där jag och Patrik inte längre är överens. Men det är han som äger och därmed bestämmer även om det är jag som kör Må Bättre. Jag har i praktiken inget att säga till om i det här, säger Roger Lundin.

Med denna tvist i Må Bättre finns en risk att denna verksamhet också går omkull befarar både Lundin och Willner

En av intressenterna, Right Hälsopartner, före detta ABB-hälsan, flyttar dock in i en av ABB-skrapans våningar. Detta gör att Willner ändå hoppas på att hitta en ny öppning som möjliggör att rädda kvar Stefan Berg Rehabverksamheten i stan då Berg Rehab också sagt upp lokalerna i lasarettet.

- Men idén med ett Hälsans hus har spruckit, luften har gått ur mig men ändå tycker jag att vi tänkt rätt, säger Jan Willner.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons