Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ingen Montessoriskola

Annons

Det blir ingen Montessoriskola i kommunal regi i Hedemora. I alla fall inte i dagsläget. Barn- och utbildningsnämnden ser inga möjligheter att starta en sådan skola.

Det var efter Anki Roosliens (s) motion till kommunfullmäktige som skolledningarna vid de olika verksamhetsområdena uppmanades att diskutera möjligheten att starta en Montessoriskola.

På Garpenbergs skola finns inget intresse vare sig från föräldra- eller personalhåll att starta en skola med Montessoriinriktning. Skolan vill fortsätta arbeta med den friluftsprofil som finns i dag.

Smedby och Stjärnsunds skolor anser att pedagogiken kan vara svår att tillämpa på mindre skolor och att elevunderlaget är för litet. Valmöjligheterna för de föräldrar och personal som inte vill ha Montessori är för få.

Backa skola har i dag en inriktning på Reggio Emilia pedagogik och har inget intresse för Montessori.

Västerby skola menar att politikerna måste bestämma vilken kommunal skola som ska ha den inriktningen och att det anställs pedagoger som är intresserade av metoden.

Barn- och grundskoleförvaltningen föreslår att de kommunala skolorna fortsätter att utveckla de profiler som finns i dag.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons