Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev inga möten för allmänheten

Annons

Det bidde ingenting, inte ens en tummetott av byggnadsnämndens föresats att hålla sammanträden öppna för allmänheten. Det visar den utvärdering som gjorts.

Byggnadsnämnden ansåg att det fanns många frågor som skulle intressera allmänheten om den bara hade tillträde till sammanträdesrummen. Om folk fick komma dit och lyssna när politikerna diskuterade olika frågor kunde nämnden sprida kunskap om sitt arbete ansåg politikerna också.

Byggnadsnämnden begärde därför att få hålla öppna sammanträden i den del där frågorna inte rörde enskilda ärenden. Idén var god ansåg kommunfullmäktige och beslutade om de öppna sammanträdena den 26 april år 2002. Försöket skulle pågå till utgången av år 2002 och sedan utvärderas.

Den utvärderingen är nu gjord och det visar sig att inte ett enda sammanträde hade varit öppet för allmänheten. Byggnadsnämnden förklarar det med att de flesta ärenden på sammanträdeslistorna var enskilda och då skulle tiden som allmänheten hade tillträde bli för kort för att det hade varit någon idé att ge den tillträde.

En av tankarna med de öppna sammanträdena var också att de skulle hållas på olika platser i kommunen för att ge så många som möjligt chansen att lyssna.

Det var inte heller någon bra idé ansåg byggnadsnämnden nu i efterhand. Då skulle sammanträdena få hållas på kvällstid och både det och resorna dit för politikerna skulle bli för dyrt för byggnadsnämnden.

90 kan bli 70 på väg 862

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons