Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Det betyder inte att personen är dålig

Annons

Några konkreta svar på varför rektor Christina Lindberg får sluta på sin post fick inte personalen på Fyrklöverskolan när de träffade Lena Stoltz, barn- och grundskolechef.

- Vi lämnar aldrig ut några uppgifter om vår personal vare sig det är lärare eller rektorer. Att en person inte får utrymme i en ny organisation betyder inte att personen är dålig, säger hon.

Att lärarna tycker att tillsättningen i den nya ledningsorganisationen varit odemokratisk, förstår inte Stoltz.

- Alla har varit delaktiga genom facket och har också fått fylla i enkäter. Det är en del i helheten men är ju inte svaret, säger hon.

Hon konstaterar att sedan förvaltningen fick i uppdrag att banta ledningsorganisationen från sexton biträdande rektorer till sju så har det hållits två stora öppna möten.

- Dels ett i inledningen av processen där vi diskuterade upplägget dels ett i slutet där vi presenterade resultatet.

Biträdande barn- och grundskolechef Torgny Karlsson hävdar att ambitionen hela tiden varit att skapa delaktighet via facken.

- Sen när man får se den slutgiltiga lösningen framför sig kan det till en början uppfattas som att det blev fel, säger han.

Att Fyrklöverskolan haft sju olika ledare på elva år tycker han är olyckligt.

- Vi har en förhoppning om att i den här organisationen skapa en hållbar struktur. Fyrklöverskolan är en bra skola med kompetent personal. Det finns all anledning att vara positiv till framtiden, säger Torgny Karlsson.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons