Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är tacksamt" - boende uppskattar servicen

Annons

I sex-sju år har Eva Gustafsson arbetat för HSB i en bostadsrättsförening på Vasagatan, bredvid järnvägen. Hon arbetar 75 procent och delar arbetstiden mellan trappstädning och att städa pensionärers hem, en uppgift som hon delar med en kollega. Tolv timmar i veckan lägger Eva på hemtjänstsysslorna. Det är sammanlagt 14 pensionärer som har städning varannan vecka och tre av dem har också hemhandling.

- För min del passar det perfekt, säger hon, och berättar att det skapar variation i arbetet, då trappstädning är ganska tungt och enformigt medan att städa någons hem är lättare och mer omväxlande:

- Det är tacksamt. Det som pensionärerna uppskattar mest att det kommer samma människor hela tiden till dem. Äldre människor blir lätt oroliga, nu är det mer som om det är en bekant eller en släkting som kommer och det känns tryggare för dem.

- Vi går ju inte till direkt sjuka människor, utan gamla människor. De som jobbar inom vården har ju inte bara hand om städning, så vi har tid på ett annat sätt att vara sociala.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons