Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är som på landet"

Annons

- Vi flyttade hit i juletid för snart 15 år sedan, husen var med på bomässa för att presentera området. Då var vi inte många som bodde här i området, det var lite ensligt, minns Carina.

Men i dag är det liv och rörelse i området och de allra flesta lägenheterna är bebodda.

- Det var bara fyra hus klara när vi flyttade hit, det kändes lite häftigt att flytta in i en helt splitterny insatslägenhet på tre rum och kök, säger Carina.

I dag har familjen bytt upp sig till en femrummare i samma område och stortrivs.

- I början skänkte man bort lägenheterna. I dag börjar priserna bli allt mer marknadsmässiga, berättar Carina.

Området har växt så det knakar. I dag finns det ett stort antal lägenheter, både insats- och hyreslägenheter, och på senare tid har det även kommit upp en hel del villor.

- Problemet i dag är att det är stor efterfrågan på större lägenheter, typ fyrarummare, säger Carina.

- Vad vi saknar i området är en stor livsmedelsaffär. Vi som flyttade hit från början känner oss lite lurade. Det var det ju meningen att det skulle byggas både affär, post och bank, men av det blev det ingenting.

- Dessutom är bussförbindelserna lite dåliga, det borde gå fler turer med tanke på att det bor så mycket folk här i området, säger Carina, som dock inte ångrade flytten till Galgberget.

- Det är som att bo på landet, men ändå finns närheten till stan, dessutom har vi naturen inpå knuten, golfbana och mycket annat, det kan inte bli bättre, säger Carina.

Och barnen Jonatan och Mattias håller med.

- Det är ett bra område, det finns mycket att göra, många kompisar att leka med, säger Jonatan, som liksom storebror Mattias har ishockey som den stora fritidssysslan.

- Det finns inget hockeylag här på Galgberget, så det blir mycket bilåkandet upp till Lugnet, förklarar Carina.

Idrotten ligger familjen varmt om hjärtat. Carina var med och startade damfotbollen i Falu BS och var själv en slitstark mittfältare. Sambon Jörgen, dataman ut i fingerspetsarna, var i unga år en framstående hockeylirare i Falu IF.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons