Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Det är oförskämt och dumt gjort

Annons

Spritköp, inhandlade sexleksaker och porrklubbsbesök. De senaste dagarna har det uppdagats att styrelsen för Metalls avdelning 112 i Trollhättan har spenderat hundratusentals kronor av medlemmarnas pengar på fester och sex. Karl-Erik Holm, ordförande för avdelning 153 i Långshyttan menar att avslöjandet skadar facket allvarligt.

- Allt illvilligt som kommer fram om facket är till skada för oss, även här i Långshyttan. Vi förlorar i och för sig inte lika mycket medlemmar som vissa avdelningar i Stockholmsområdet men det är ändå inte bra.

Inblandade har vittnat om en kultur inom Metall där sprit ingått som ett naturligt inslag.

Festar ni för medlemmarnas pengar i Långshyttan?

- Nej, något sådant pågår inte hos oss. Det är i så fall på kongressen när hela förbundet är med som det dricks sprit. På lokalplanet är väl i så fall 100-årsjubileet det enda tillfället där man serverar alkohol. Men då är ju alla medlemmar inbjudna.

Är medlemmarnas insyn i styrelsens arbete tillräckligt stor när det kan hända sådana här saker?

- Vi har väldigt hård kontroll av egna revisorer och av förbundets revisorer. Det blir en dubbel kontroll och jag fattar inte hur styrelsen i Trollhättan har klarat sig undan med det här i flera år. Medlemmarna får ju gå på årsstämman eller engagera sig i styrelsens arbete om de vill få insyn.

Hur känns det för dig som medlem och ordförande inom Metall när sådana här saker kommer fram?

- Jag blir väldigt förbannad och jag tycker det är oerhört klantigt av styrelsen att upplåta sig till att hålla på med sådant här. Jag begriper inte hur man kan riskera så mycket som dom har gjort. Det är oförskämt och dumt gjort mot medlemmarna.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons