Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är inte pinsamt"

Annons

Revisorskritiken kom inte som en överraskning för Ulrik Lindgren. Han håller med om stora delar men tar inte åt sig.

- Jag tycker inte det är pinsamt, säger han.

Han anser inte att de brister revisorerna påpekar beror på en valhänt socialnämnd. Den fattar besluten och ansvaret för att de inte följs alla gånger ligger längre ner i förvaltningsorganisationen.

- Det är inte ordergivningen det är fel på utan fältarbetet. Där har man svårt att efterleva besluten, säger han.

Han tar som exempel att anställda på golvet kallar in kostsamma vikarier vilket är enhetschefernas uppgift.

Bristen på ekonomistyrning och uppföljning beror delvis på att de i kommunen som fått i uppgift att ta fram ett gemensamt system för alla förvaltningar inte gjort det ännu.

Kritiken från Renée Andersson anser han mycket orättvis. Socialdemokraterna har inte alls kommit med några konstruktiva sparförslag. Tvärtom har partiet motsatt sig beslutet om nedläggning av Britsarvsgården och förändringen av sjukhemmen till korttidsboende som togs just för att spara pengar.

- De har motarbetat oss, säger han.

Att han skulle ha ett så stort ledningsansvar för verksamheten som Renée Andersson tycker anser han inte alls och han anser att han är tydlig nog om vad nämnden vill ha gjort.

En sak i revisorsrapporten välkomnar han och det är åsikten att socialnämnden får för lite pengar att röra sig med i förhållande till verksamheten. Inte ens de 30 extra miljonerna har fått för i år kommer att räcka till utan nya underskott är att vänta.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons