Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är inte bra vid Målarbacken"

Annons

Christer Lindberg vid tekniska kontorets trafik- och markavdelning fick den nya skrivelsen från Stor Harnäs byalag på sitt bord för någon dag sedan, och har inte hunnit sätta sig in i allt, som står där. Däremot minns han den förra skrivelsen, och kommunens del i det hela.

-Jag vet att det inte är bra däruppe vid Målarbacken, och att det går fort med passerande trafik, säger Lindberg.

I samråd med Vägverket har situationen vid Målarbacken diskuterats tidigare. Att det tidigare förslaget om gångtunnel under riksvägen ersatts av gång- och cykelväg även på andra sidan riksvägen ses som en positiv faktor, eftersom detta alternativ skulle vara billigare att genomföra.

I ett sammanträdesprotokoll gällande den första skrivelsen från 23 september 2005 beslutade trafik- och lokalutskottet att avstyrka ansökan om hastighetssänkning. Angående gångpassagen föreslogs Vägverket undersöka möjligheterna för att anlägga en sådan på trafiksäkrare plats väster om korsningen. Diskussioner ska nu åter föras med Vägverket, angående den nya skrivelsen. Dessa kommer enligt Lindberg hållas efter nyår i januari månad, då även den gamla skrivelsen kommer tas upp åter igen.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons