Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är inga lögner"

Annons

Det började som en träta i ett kvarter. Men nu är måttet rågat sedan bostadsrättsföreningens styrelsemedlemmar uttalat sig anonymt och anklagat vaktmästaren för lögner och elak ryktesspridning.

- Jag fick sparken när jag efterlyste bättre information och service för flyktingarna som skulle flytta in i bostadsområdet.

- Jag bad flera gånger styrelsen att ställa upp för att gå igenom underhåll och säkerhetsåtgärder som skulle underlätta de asylsökandes tillvaro här, säger David Drummond.

Han är själv invandrare och säger sig förstå vilka behov de som inte ännu kan svenska har.

- Här i husen finns inga anslag om vart man vänder sig för att ringa efter ambulans, brandkår, läkare eller polis.

- Jag anser också att det borde finnas information om ordningsregler och annat som hyresgästerna behöver känna till. Naturligtvis översatt till alla språk som är representerade hos de asylsökande, säger Drummond.

Han och andra boende har blivit störda på nätterna och har kommit med många förslag till åtgärder.

- Han kastar skit till höger och vänster. Det hela bottnar i att han inte ville samarbeta med styrelsen. Vi var tvungna att sparka honom, säger Laszlo Sibalick, styrelseledamot i bostadsrättsföreningen Zinkgården.

Vaktmästaren har nyligen blivit anklagad för att vara rasist.

- Jag har absolut inga sådana tankar. Ville bara att vi skulle få lugn och ro allihop och få en bra boendemiljö, säger David Drummond.

Flera av hans grannar berättar om att de verkligen blir störda på nätterna.

- Jag jobbar skift och kan inte sova när folk börjar stimma på nätterna, säger en hyresgäst.

- Jag har bett David att göra något åt det högljudda nattlivet för att få sova, säger en invandrare som bott länge på Zink-gården.

- Det är inga rykten, men vi kan ju inte bara skylla på de som nu flyttat hit. Det måste vara Migrationsverket som ska upplysa om vad som gäller, säger David Drummond.

- Vi har informerat på alla språk, men kan inte åtgärda det vi inte vet om. Jag vet inte var klagomålen stannat, säger Gun-illa Bodegrim på Migrations- verkets kontor i Garpenberg.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons