Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är för jäkligt och olyckligt"

Annons

Som tidningen kunde avslöja i går har s-politikern Carin Palmcrantz utnyttjat tre studenter från Polen på sin gård i Åkerö. Studenterna har jobbat med måleriarbete under flera dagar. För det har var och en fått en tusenlapp i betalning.

Carin Palmcrantz är pensionerad från sitt arbete som arbetsförmedlare. Men hon är fortfarande högaktuell som tung politiker inom landstinget Dalarna. Hon har ett tiotal politiska uppdrag för socialdemokraterna.

Nu reagerar hennes partikamrat, landstingsrådet Alf Johansson, över hennes affärer.

- Det här är långt ifrån bra. Svartarbete är förbjudet. Vi politiker ska följa samma regler som alla andra, egentligen ska vi vara höjda över alla misstankar, säger Alf Johansson.

Bengt Andersson är administratör på Leksands måleri AB. Han tycker att det är underligt att inte Palmcrantz anlitat yrkesmålare.

- Svartjobb är inte bra för någon. Hon borde ha råd med mer än studenter som målar. Eftersom de inte är målare kanske hon om några år får göra om alltihop.

- En auktoriserad målare kostar 230-250 kronor i timmen plus moms och material. Det jobb som studenterna nu utfört skulle skulle kosta ungefär 12 000 kronor om en riktig målare utförde det.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons