Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är en ny sheriff i stan

Annons

Efter att ha varit sportreporter inom koncernen i nästan 30 år och stationerad i Borlänge sadlar jag nu om (det blev lite westernstuk igen).

Från reporter till sportchef.

Från Borlänge till Falun.

Mina känslor?

Det känns och är... STORT!

Idrotten är stor i Dalarna, både när det gäller spets, men framför allt bredd.

Samtidigt står sporten på Dalarnas Tidningar inför en spännande framtid. Förnyelsens vindar blåser.

I fjol genomfördes en omfattande sportenkät med över 6 500 svar - trots att den kom mitt under sommaren, när många tog det lugnt i semestertider.

6 500 svar - en fantastisk siffra. Det visar hur stark och betydelsefull sporten är för många och det var en hel del intressanta synpunkter ni hade, kära läsare.

Enkätsvaren utgör självklart en av hörn-stenarna i det framtida sportbygget.

Där DT-sporten får ses som ett "smörgåsbord", där kanske inte allt tilltalar just dig, men där det ändå finns något som gör att det vattnas i munnen.

Vår strävan är att få en bra mix av nyheter, elitbevakningen, det lokala, det udda, det berättande, personporträtten men också mer fördjupande reportagen, och grävande om så krävs.

Vi kommer samtidigt att göra om organisationen, staben slimmas och självklart kommer det att märkas även på inne- hållet, att säga annat vore att ljuga. Vissa saker försvinner helt eller delvis från spalterna, men ersätts istället av annat.

Kommungränser suddas ut för reportrar som tidigare haft stark anknytning till vissa områden. Inget är nämligen beständigt, den genomsnittliga sportläsares behov förändras hela tiden.

Tidningens enkät gav ett klart besked om att fotboll, ishockey, friidrott, skidor, alpint och motor är sporter med starka rötter bland läsarna. Likaså betonades vikten av lokalt material i våra tidningar.

När det gäller det senare har innebörden av "lokal" förändrats något. Omfånget har vidgats. Lokal sportbevakning är för de flesta numera "rapportering av Dalarna", och det är värt att lägga på minnet.

För oss som jobbar med DT-sporten är gränsen mellan journalistik och det vi skriver om viktig. Svängarna ska vara djärva och och attityden kaxig - men alltid med värme.

Bakom alla prestationer, bra eller dåliga, finns oftast en historia värd att berättas.

Hör gärna av er med tips - låt oss sedan avgöra om det är värt att tryckas.

För utan läsarkontakter blir det heller ingen levande sport, punkt slut.

Det är en ny sheriff... förlåt sportchef i stan!

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons