Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är dags att handla nu

Annons

Efter demonstrationen utanför kommunalhuset 4 februari där över 200 föräldrar och barn samlades för att visade sitt missnöje mot ytterligare nedskärningar inom skola och barnomsorg så kom ett antal politiker ut på trappen för att samtala med oss demonstranter, vilket var beundransvärt.

Vi har trevliga och tillmötesgående politiker i Mora kommun det kan vi vara stolta över och det ska vi ta till vara på. För enbart genom att visa våra folkvalda politiker att vi har åsikter och sparförslag kan de bli medvetna om att oss och förhoppningsvis ta oss på allvar. Men en politikers ansvar gentemot sina väljare måste väl sträcka sig längre än att bara lyssna? Ni har visat att ni är bra på att lyssna nu är dags att handla!

Ni politiker, ni kan det politiska spelet och jag är säker på att vi alla strävat mot liknande mål. Ett av dessa mål är säkerligen att Mora kommun ska ha en bra skola där våra barn kan få möjlighet att utvecklas och lära för livet i sin egen takt. Möt oss på halva vägen, släpp prestigen, den har vi inte råd med i år heller.

Hur är det egentligen med planerna om att köpa ett nytt kulturhus, ska de genomföras och har vi råd med det? Behöver Mora kommun tre skolchefer? Räcker det inte med en? Har företagarna som använder Mora flygplats blivit tillfrågade om sponsring?

Kan man samarbeta på något sätt med byskolorna för att effektivisera verksamheten? Finns det investeringspengar att ta av? Behöver politiker tjäna dubbelt så mycket som sina väljare?

Om ni tänker till och samarbetar över partigränserna så hittar ni nog säkert någon miljon här och där som ni kan använda till underskottet inom bun.

Jag tror att föräldrar och övriga medborgare i Mora skulle uppskatta en konkret handling i detta läge i förhandlingen av hur underskottet i bun ska lösas och samtidigt har ni chans att minska på det politikerförakt som finns. Jag hoppas att resultatet av politikers handlanden i denna fråga kommer att visa sig i nästa kommunalval.

S. SÄRNEBRO

Mer läsning

Annons