Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är bedrövligt"

Annons

Han kör bil och klarar av sina dagliga sysslor. De fyra veckorna på Frykcenter i Torsby har varit ett mycket viktigt träningsläger för Tommy Gillerås.

I september förra året ansökte han som vanligt om att få åka till Frykcenter i februari.

Men en ändrad organisation gör att man i dag inte fattar besluten på lokal nivå.

Det är nu mer än ett halvår sedan som Tommy sökte om att få tillbringa fyra veckor i Torsby. Han har ännu inte fått svar på om han får åka dit.

- Jag tycker det är bedrövligt hela hanteringen av det här ärendet. Det är ett hån mot mig att man inte ens har svarat på min ansökan förrän i början av april, säger Tommy Gillerås.

- Och det svar jag fick från Närsjukvården Norra-Västra Dalarna var ännu ett slag i ansiktet. Jag fick beskedet att man bara bollat ärendet vidare till Ger-Rehabkliniken i Falun, säger en mycket arg och ledsen Tommy Gillerås.

- För mig är det här livsviktigt att jag får den här kicken och extra träningen för att klara att sköta mig själv. Det kan inte vara rimligt att man behandlar en människa på det sättet som man behandlat mig, säger Tommy.

Tommy Gillerås har hela livet levt med en svår cp-skada. Men han är en tävlingsmänniska och har bland annat noterat stora framgångar i pingissammanhang för handikappade. Just tävlingsinstinkten har gjort att han fungerar bra i samhället utan att samhället måste kosta på honom dyra personliga assistenter.

Ekonomiskt är det också en ganska ringa kostnad att vara fyra veckor i Torsby på Frykcenter mot vad det annars skulle kunna ha kostat att ha en personlig assisten.

En som arbetat med Tommy under flera år är Jan Kapla och han har också anlitat Tommy som föreläsare.

- Jag vet vilken stor betydelse den här årliga vistelsen haft för Tommy och vilken kick det varit för honom att fungera, säger Jan Kapla som instämmer i att hanteringen av hans ansökan inte hanterats på det sätt den borde.

Och nu nästan åtta månader efter ansökan väntar fortfarande handikappade Tommy Gillerås på att få svar på om han får fortsätta sin rehabilitering på Frykcenter i Torsby eller inte. Han har blivit något av ett slagträ i den nya organisationen där tydligen ingen har kurage att ta ett beslut.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons