Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är bara skitsaker"

Annons

- Det handlar om skitsaker. Jag ser inget dramatiskt med det här. Det är nog bara så att vi tolkar bokslutet på olika sätt, säger Dan Andersson-sällskapets ordförande Torsten Pettersson, Bollnäs.

Han tillbakavisar bestämt den svidande kritiken från före detta kassören Jan-Olov Bergman och ger honom fel på samtliga punkter.

- Han har fått ett skriftligt svar från revisorn. Jag förstår inte vad han är ute efter annat än att han vill chikanera styrelsen. Det han säger är fullständigt felaktigt och det som inte framgår av bokslutet har justerats senare, säger Pettersson.

Han medger emellertid att den aktuella inventeringen av varulagret i Dan Andersson-museet inte blev genomförd före den sista december.

- Vid årsskiftet var inget gjort. Tiden för en anställd gick ut och vi hade ingen anställd där under januari månad. Det blev bestämt att vinst eller förlust i varulagret skulle justeras senare.

- Det står inte i bokslutet men det har gjorts och allt är i sin ordning.

När det gäller skulderna för sociala avgifterna och den upplupna semesterersättningen presentras också en förklaring.

- Det var oklart hur mycket semester hon hade att fordra. Därför nollställdes dessa poster och den återstående skulden fördes till kostnadssidan i resultaträkningen.

- Men nu är skulden reglerad och för närvarande är det noll. Personen ifråga har fått sina pengar och allt är ju klart.

Pettersson håller inte alls med om att styrelsens och revisorernas agerande på något sätt skulle dra den framlidne skaldens namn i smutsen.

- Den som vanhedrar är väl den som går ut och går till tidningen med det här. Det här är interna saker som dessutom redan har klarats ut. Jag förstår inte vad Bergman håller på med, slutar ordföranden.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons