Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dessa två prisas av kulturnämnden

Annons

A Erik Eriksson från Dala-Floda får årets kommunala kulturpris. Kulturstipendiatet går till Tobias Olofsson från Mockfjärd.

De två får 7 000 kronor vardera av kulturnämnden.

A Erik Eriksson, mer känd som Jones Erik, belönas för sina mångåriga och oförtrutna insatser för restaureringen och bevarandet av Kvarna i Dala-Floda.

Nu arbetar han för fjortonde året på det gamla kulturområdet och har lett restaureringen av den tidigare förfallna anläggningen.

Jones Erik vill inte ta åt sig hela äran av det lyckade arbetet:

- Jag har haft enormt med hjälp i arbetet. Det har varit så roligt att jag blivit "tokunãr å tokunãr", säger han och tillägger att det är trevligt att få göra något som folk tycker om.

- Nu har vi fått Kvarna dit vi ville. Det är trevligt att vi nu kan ordna både kolarkurser och vadmalsstampning, framhåller han.

Kulturstipendiaten Tobias Olofsson är 23 år och är manusförfattare och filmskapare. Bland hans filmer finns Nattsvarta själar och Fiskarpojken.

Han läser för fjärde året vid Högskolan Dalarnas media- och kommunikationsvetenskapsprogram.

- Mitt filmintresse har funnits med ända sedan jag som nioåring spelade Lill-Arne i Kurt Olsson, filmen om mitt liv som mig själv, berättar han.

Kulturnämnden ger Tobias stipendiet för att han ska kunna fortsätta och vidareutvecklas på en bra påbörjad bana.

Den 14 maj får de två ta emot sina belöningar. Det sker i samband med en operaföreställning i Lindberghallen i Djurås.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons