Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dessa så kallade djurvänner

Annons

Alla dessa så kallade skrivbordsekologer, som i sitt rabiata hat mot jägare, samer och glesbygdsbor, gnäller på dessa för att de vill ha möjlighet att försvara sina husdjur mot rovdjuren, glömmer en sak. Nämligen att rovdjursstammarna i dag är talrikare än de varit på över 150 år. Inte minst lodjuren.

Sedan är det verkligen egendomligt att dessa mästare på ekologi och zoologi, som anser sig ömma så för svenska rovdjur, inte bryr sig ett dugg om andra djurarter, som ligger illa till.

Exempelvis fjällräven, som finns på listan över utrotningshotade djur, och som i Sverige förekommer under ett hundratal.

Enligt ett tv-program den 4 april 2001, förekommer ett oljeutsläpp per dag i Östersjön, och en miljon sjöfåglar om året beräknas dö av oljeskador. På ön Malta skjuts 250 000 flyttande rovfåglar om året, enbart av okynne. Många av dessa fåglar häckar i Sverige. Detta har också visats i tv-program.

För en tid sedan kunde man i Aftonbladet läsa om dödandet av småfåglar i hundratusental, som förekommer i Sydeuropa, och då förstår man varför man numera sällan ser en stare på våren.

Alla dessa djur och fågelarter är emellertid ointressanta för dessa så kallade djurvänner. De kan nämligen inte användas för att trakassera jägare, samer och glesbygdsbor, och är därför oanvändbara för dessa beundransvärda självutnämnda mästerskapszoologer, som ofta inte kan skilja på en kråka och en kaja, men som så sakkunnigt vet hur glesbygdsbefolkningen ska leva och skicka sig i sitt förhållande till rovdjuren.

DET KALLAS FÖR HYCKLERI

Mer läsning

Annons