Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Designer som sätter guldkant på tillvaron

Annons


Charlotte tycker om att sätta guldkant på tillvaron.

- Det är mitt motto, säger Charlotte vars monter går i strikt beige med inslag av guld.

De stilrena mattorna får en spännande touche genom att Charlotte låtit lägga in guldtrådar i mönstren. Via Mattmäklarna har Charlotte sedan fått kontakt med tillverkare i Indien där mattorna handtuftas.

Stolarna i montern, inköpta på Myrorna, har även de fått guldglans i form av guldspray för att passa in.

- Jag har alltid mönster från djur med. Både i mattorna och på de tryckta tygerna. Det är olika uppfattningar vad gäller inslaget av guld. Andra generationens invandrare är intresserade. De tycker mycket om det varmt guldiga.

På Stockholm Furniture Fair, en av de största internationella möbelmässorna, fanns många intresserade. Charlottes mattor kan i framtiden tänkas hamna i någon hotellobby, i ett hotells cigarrrum eller i ett finskt showroom.

Som så många andra stora designers har Charlotte gått Beckmans skola i Stockholm.

- Jag var helt inriktad på mode och började som designer åt H&M där jag under några hektiska år arbetade tillsammans med de stora gossarna. Det tog mycket energi. Energi som jag snart insåg att jag kunde lägga ner på eget. Att få bestämma färg och form och kunna ta ut svängarna utan att tänka på vad andra tyckte lockade, säger Charlotte och ler förnöjsamt.

Med en beklädnadsteknisk utbildning, studier på tillskärarakademin hos Beckmans samt skinnskola i Malung har hon mycket god materialkännedom.

- Efter mammaledigheten gick jag på Sätergläntans vävskola i Insjön, då var jag mycket hos mormor som bor där. Att vara uppväxt i Dalarna med hand- arbetet som en del av vardagen, ger mycket gratis kunskap, säger Charlotte som efter ungdomspraktikplats hos Petri AB i Växjö flyttade till Stockholm.

Att designa möbler och pors-lin som kan göras mönster- mässigt kul är framtida projekt för Charlotte och hennes firma Coquette Cocooning.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons