Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Desarmera krutdurken

Annons

Att USA ger Israel ett gigantiskt ekonomiskt och militärt stöd, och hela tiden blockerar säkerhetsrådets fördömanden av övergreppen mot palestinierna, beror kanske på att det sammanfaller med deras egna erfarenheter av hur man bygger land:

In med nybyggare/bosättare på ockuperad mark, etnisk rensning med militärmakt och instängning av ursprungsbefolkningen i reservat.

Det konstiga är bara att när det är uniformerade militärer med högteknologiska vapen som mördar civilbefolkning så kallas det självförsvar. Men när ett förtryckt och förödmjukat folk i sin desperation gör motstånd på det enda sätt som står till buds så kallas det terrorism. Många fler palestinier än israeler har fått sätta livet till. Att ärketerroristen Sharon valts demokratiskt gör ju saken snarare sämre.

Det är bara det slutgiltiga beviset att sionisterna inte är mogna att förvalta det territorium de blivit tilldelade. FN bör för en gångs skull köra över USA (i stället för tvärtom) och se till att det hot mot världsfreden, som denna krutdurk utgör, desarmeras en gång för alla.

BO STAAF

Mer läsning

Annons