Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras nya skola är en barack

Annons

Brand ödelade stora delar av Strandens skola en blåsig aprildag. Eleverna fick slutföra vårterminen i före detta vårdgymnasiets lokaler.

De flesta elever minns med välbehag luncherna i restaurangen vid lasarettet, men i övrigt verkar inte det nuvarande baracklägret förskräcka.

På måndagen anordnade skolledningen en tipspromenad i barackerna, som syftade till att eleverna skulle lära sig hitta.

- Nu vet vi var biblioteket finns till exempel, förklarade Hanna Hult Skogs, Amanda Mörth och Jessica Olsson som alla tre är premiärelever vid Stranden. De tre tjejerna kommer från Bjäkenbacken och tycker det ska bli extra spännande att inleda högstadietiden i barackerna.

- Det är kanske ett provisorium, men det verkar nytt och fräscht så det ska nog fungera bra, sade Hanna, Amanda och Jessica.

Hantverkare och fönsterputsare var i full aktion med färdigställandet av lokalerna premiärdagen då ännu inte all lokalyta var tillgänglig. Det blir den i mitten av veckan.

På plats fanns även en väktare från Securitas som hade till uppgift att övervaka så att ingen elev fick för sig att krypa under de uppallade modulerna. Det är meningen att "torpargrunden" ska täckas med brädklädsel så fort som möjligt.

Hela den lokalyta som gick upp i rök har inte ersatts med de 57 modulerna, men näranog.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons