Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras krav: Totalrenovering

Annons

- Eftersom det inte längre finns någon städpersonal så får vi göra det själva, konstaterar Jens Langörgen, vice ordförande i Borlänge Atletklubb.

Borlänge Atletklubb har sedan många år sitt gym i Maserhallens källare, i före detta C-hallen. Också där märker man av bristerna i underhåll av anläggningen.

- Jag kan väl inte säga att precis allt är under all kritik, men städningen är faktiskt oerhört dålig. Inte minst så töms ju sopbehållarna alldeles för sällan, i somras var hela gymet fyllt med flugor på grund av det, berättar Jens Langörgen.

- Orsaken är att Maserhallen numera saknar städpersonal. Vaktmästarna har ju dessutom många andra uppgifter och dem vill jag inte kritisera. De ställer upp så gott det går, men på den tiden det fanns särskild städpersonal var det inga problem alls, tillägger han.

För att hålla ordning i gymet gör numera atletklubbens medlemmar själva städronder. Dess-utom har man också renoverat gymet för egna medel.

- Vi tjatade på ägaren i över två år på att få gymet renoverat, utan framgång. Till slut tröttnade vi och gjorde det själva. Det var helt enkelt beklämmande att se all lort och smuts så vi snyggade till med lite målarfärg och så. Men sam- tidigt är vi en liten förening och våra pengar ska användas till verksamheten och inte till upprustning av lokaler som inte ens är våra.

Jens Langörgen betonar dock att detta bara var en punktinsats och att mycket mer måste till för att hålla Maserhallen i skick.

- En totalrenovering är faktiskt ett måste. Se bara på ventilationen som är väldigt dålig. Under som-martid har vi knappt någon friskluft alls nere i gymet och förhållandena är då olidliga.

Atletklubben är långt ifrån ensam i sin kritik. Också HK MittDalarna och Borlänge SK menar att det finns mycket att önska vad gäller städning och underhåll.

- Inte är det välstädat, den saken är klar. Vi tränar ju också en del i Ludvika och där är det mycket bättre, menar Åke Jacobsson tränare för HK MittDalarnas damer som också menar att en totalrenovering är enda utvägen.

- I princip är ju hela anläggningen under all kritik, och framför allt då A- och B-hallen där golven gjort sitt för länge sedan.

Andreas Lundmark, tränare för BSK:s innebandyherrar, konstaterar också att anläggningen är på väg att förfalla.

- Överallt ser man klotter, trasiga lampor och fönster. Dessutom är det oerhört dammigt så man lider ju verkligen med dom som är damm- och kvalsterallergiker, menar han.

- Dessutom känns det väldigt tråkigt att vaktmästarna blivit uppsagda, det är ju dom vi vänder oss till när något behöver göras. Jag lider verkligen med dem, säger Andreas Lundström som också han efterlyser en totalrenovering.

- Det skulle jag inte säga nej till, avslutar han.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons