Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Deras budget fladdrar för mycket

Annons

Oppositionen och alliansen är inte överens när det gäller vård- och omsorgsnämndens redovisade underskott på 7,4 miljoner kronor i 2003 års bokslut.

Alliansen godkände bokslutet medan oppositionen ville se en revidering av det samma.

Att det svänger för fort i omsorgsnämndens budget är alla partierna överens om. I juli förra året räknade omsorgsnämnden med ett underskott på 4,8 miljoner kronor. Så sent som i november beräknade nämnden det kommande underskottet till endast 200 000 kronor, men vid årets slut hade underskottet dragit i väg till 7,4 miljoner kronor.

- Alla är överens om att uppföljningen av budgeten måste bli bättre. Vi har redan haft ett möte med ansvariga på omsorgsförvaltningen och diskuterat ändringar i rutinerna. Vi jobbar redan med att lösa problemet, säger kommunalrådet Gun Drugge (c), som en förklaring till att alliansen, som är i majoritet, godkände omsorgsnämndens bokslut.

Oppositionen anser dock att budgeten skulle genomgått en revision och godkänner inte budgeten.

- Deras budget fladdrar för mycket, det är något som inte stämmer. Vi tror inte att det rör sig om någon oegentlighet men vi ställer oss inte bakom beslutet. Vi vill att revisorer tittar på bokslutet, säger oppositionsrådet Jan Stagenmark (s).

Alliansen menar ju att arbetet med att lösa problemet redan är i gång, räcker inte det?

- Vi vet ingenting om det, vi är inte inbjudna till att delta i diskussionerna. Det är konstigt att inte vår vice ordförande i omsorgsnämnden, Per Jansson, får delta.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons