Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den tredje riksvägen

Annons

A. Behålla nuvarande vägsträckning. Den måste då byggas om kraftigt för att få godtagbar trafikteknisk standard som riksväg, vilket medför stora ingrepp i bebyggelse och miljö, och störningar för många människor. Det blir förmodligen också mycket kostsamt.

B. Det gällande förslaget. Trafiktekniskt bra, mindre ingrepp i miljö och bebyggelse, men fortfarande för mycket för en del människor. Det är dessutom för dyrt.

Hittills har det alltså verkat som om myndigheterna tvingats välja det minst dåliga av två dåliga genomfartsalternativ. Men det finns ju ett tredje alternativ.

C. En ny vägsträckning, med god trafikstandard, små ingrepp i bebyggelse och miljö, och dessutom billigare (annars är det ju inte genomförbart). Vägverket och kommunen har, trots årtionden av utredningar, inte lyckats hitta detta alternativ. Riksvägsmotståndarna har i många insändare talat om att det finns, men avstått från att redovisa hur det ser ut. Snälla ni, hjälp till att lösa riksvägsproblemet genom att berätta om denna lyckliga lösning. Och gör det nu!

KORT SAGT

Mer läsning

Annons