Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den tidigare idrottsstjärnan fick fängelse

Annons

Det räcker inte med behandling för narkotikamissbruket. Därför ska den 30-årige mannen från Falun dömas till fängelse i två år. "Han har visat en anmärkningsvärd kyla", skriver Falu tingsrätt i domen.

Tingsrätten konstaterar att det finns omständigheter som kan förklara 30-åringens problembild. Han skadade sig allvarligt vid en olycka inom sin sportgren och gjorde stora ekonomiska förluster när han var med och arrangerade stora evenemang.

Han berättade om det här vid rättegången och förklarade hur hopplöst det kändes att dras med stora skulder och att ha blivit lurad av tidigare samarbetspartners.

Men han berättade också om sitt narkotikamissbruk. Han rökte hasch redan som 18-åring. Tolv års missbruk av hasch och andra narkotiska preparat växte till ett problem han inte kunde ta sig ur.

Flickvännen berättade vid rättegången om hur allt var så bra i början av förhållandet, men hur det vände till fysiskt våld och dödshot när motgångarna kom.

Falu tingsrätt skriver i sin dom att kvinnan inte varit provokativ och att det behövts väldigt lite för att mannen skulle bli arg.

Det är oftast när hon velat göra slut som han misshandlat henne med slag, sparkar och även hotat henne till livet.

30-åringen döms på samtliga 15 åtalspunkter.

"Mäns våld mot närstående kvinnor utgör ett allvarligt samhällsproblem", skriver tingsrätten som en förklaring till straffets längd.

Påföljden blir två års fängelse. Mannen ska dessutom betala sammanlagt 85 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons