Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den svenska fotbollsbluffen

Annons

På torsdag kan det också definitivt vara kört. Nu krävs seger mot Paraguay för att slutspelsdrömmen ska hållas vid liv.

Och hur många tror, ärligt, att det blir tre poäng mot Paraguay?

Räck upp en hand...

Jag är livrädd för att även Paraguay synar den svenska fotbollsbluffen.

Känslan är att de inte bara tar poäng utan även vinner.

Inte för att Paraguay är så förbannat bra, utan mer för att Sverige inte alls håller den klass, den höga internationella nivå, som vi inbillat oss. En sanning som kastades oss i ansiktet likt en hink med kallvatten.

Förvånande är förbundskaptenens positiva analys av VM-premiären. Men vem bryr sig om spel och målchanser när resultatet 0-0 ändå skrivs in i svensk idrottshistoria under kapitlet "praktfiaskon".

Jag vägrar försöka hitta ljuspunkter. För Trinidad och Tobago är en B-nation, punkt slut.

Holländaren Leo Beenhakker "läste sönder" det statiska svenska spelet. Zlatan & kompani var faktiskt bara en ramträff från att förlora matchen. Detta trots att motståndarna under hela andra halvlek var en man kort.

Jag vill slippa se samma startelva mot Paraguay. Eller det är ett motiverat krav. Kim Källström är och borde vara given på mittfältet. Det underströk också det nyblivna Lyon-proffset under den dryga kvart han fick spela. Vad Lagerbäck har emot Källström förstår jag inte. Av någon anledning har den senare hamnat i frysboxen.

Ingen skit ska kastas på Anders Svensson, för han betydde vare sig mer eller mindre för det totala debaclet i Dortmund, men nu MÅSTE Kim Källström få starta. Allt annat är ett tjänstefel!

Mer läsning

Annons