Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som står utanför fortsätter med det

Annons

Svar till E Eklund:

Det kan inte vara så att arbetsgivarna är lika benägna att anställa i dag som på 1980-talet, som du vill påstå. Inte arbetslösa människor i alla fall.

Jag vägrar tro att 12-14 procent av den arbetsföra befolkningen är helt okunnig när det gäller förmåga att bygga personliga kontaktnät.

Vad som händer, som får dig att tro att platsannonser bytts mot kontaktrekrytering, är att företagen anställer folk som redan har jobb i större utsträckning än tidigare.

Människor som aldrig behövt lyfta ett bidrag i hela sitt vuxna liv flyttar från en fast anställning till en annan, så att personal-omsättningen ökar och det ser ut som företagen anställer en massa folk.

De som står utanför arbetsmarknaden fortsätter med det, även om man hjälper dem att förbättra sina färdigheter i personlig marknadsföring så kommer det vara en grupp som är lite sämre på det och som blir arbetslös eftersom jobben faktiskt inte räcker till, vilket i sin tur beror på ekonomisk pessimism, odrägliga arbetsgivaravgifter och regler etcetera.

Även om din text riktar sig till makthavar-na så tycks det mig som att du försöker lägga skulden för arbetslösheten på de arbetslösa. Du insinuerar att de inte är smarta eller sociala nog att skaffa sig egna kontaktnät. Lågt av dig, om så är fallet.

KOJV

Mer läsning

Annons