Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som inte anpassar sig måste gå

Annons

- Men går det inte måste de som inte kan anpassa sig få hjälp att hitta nya arbeten, uppger Tommy Qvarfordth.

Det är inte första gången det är personalkonflikter på någon av kommunens gruppbostäder.

- Det är vanligt med konflikter kring hur man ska arbeta i den här typen av verksamhet, säger socialchef Ulf Johansson.

I och för sig kan det var sunt och berikande, anser han. Men det är under förutsättning att konflikten leder till utveckling.

Han har inte tidigare hört att det skulle vara problem på gruppboendet i Sundborn och orienterade sig om läget i går. Att, som de fyra brevskrivarna gjort, skicka sitt kritiska brev till kommunalrådet Jonny Gahnshag och socialnämndens ordförande Renée Andersson är dock inte rätt väg att nå en lösning anser Ulf Johansson.

- Nej, vad kan de göra? Det här måste lösas på det lokala planet någon annan väg finns inte, säger han.

Och det är det som socialförvaltningen försökt göra, hävdar omsorgsavdelningens chef Tommy Qvarfordth. Både företagshälsovården och konsultföretaget Underhuset, som arbetar med psykosociala konfliktlösningar, har varit inkopplade.

- Och problemet med att dela upp verksamheten är undanröjt för nu får de boende sin dagliga sysselsättning i huset. Både personalen och enhetschefen har försökt hitta ett sätt att jobba men inte lyckats. Det är mycket tråkigt att det går så här långt att det blir en öppen konflikt, fortsätter han.

Men nu måste det bli ett slut anser han.

- För de utvecklingsstördas skull kan vi inte hålla på att ha den här konflikten längre.

Den enda lösning han ser för dagen är att den som inte vill anpassa sig efter gruppens sätt att jobba inte kan vara kvar.

- Vi får börja och se om man kan hitta lösningar för den som inte kan acceptera den linje det ska jobbas efter, säger han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons