Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som går ut i Hedemora får skylla sig själv

Annons

Ibland ligger någon på gatan, mitt i natten. Den personen är antagligen full.

Är man full har man inte bara fyllt sig själv, man får även skylla sig själv. Den fulle saknar alla rättigheter. Denne får våldtas, rånas eller frysa ihjäl.

Den som är full är antagligen alkoholist och kostar bara samhället pengar. Och numera köper de inte ens sin sprit på systemet och betalar skatt.

Eller så har man blivit nerslagen. Och då har man antagligen umgåtts med någon som har varit full och då får man också skylla sig själv.

Men man kan ligga på gatan av andra orsaker. Man kan ha fått hjärtinfarkt, epilepsi, diabeteskoma eller allergichock. Kanske bara ett blodtrycksfall eller allmän svaghet.

Och har man såna svagheter så bör man inte vara ute mitt i natten. Så då får man också skylla sig själv om man fryser ihjäl.

Finns det blod kan man ju ha aids och det vet man ju att det smittar även om man inte ens tar i personen utan bara ringer 112. Och polisen kan ju komma och fråga en massa saker.

Så därför kan man ligga ett par timmar på en synlig plats och ingen, ingen kan väl ha kommit förbi så där sent, förresten?

A.M

Mer läsning

Annons