Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den obegripliga föräldraförsäkringen

Annons

Såg en debatt på SVT angående utformandet av nya föräldraförsäkringen. Det hela gick ut på att papporna skulle tvingas att ta ut halva, alternativt en tredjedel av föräldraledigheten. Jag förstår inte ett smack.

Ett av argumenten var att det var bra för barnen att få vara mer tillsammans med sin pappa.

För en vecka sedan beslutade riksdagen att barn inte behöver en pappa över huvud taget (insemination av lesbiska). Hur ska de ha det egentligen? Behöver barnen pappan eller ej?

Hela debatten omkring att tvinga föräldrar att dela på ledigheten förutsätter ju också att båda har jobb. Om ena parten är arbetslös så har den ju inget jobb att gå tillbaka till.

Hur blir det då om man tvingas dela lika? Barnet tvingas in på dagis när hälften av dagarna är slut för att de inte har råd att låta den jobbande parten vara hemma.

Jag är pappaledig och vi har delat lika. Det fungerar eftersom vi båda har heltidsjobb, och jag tycker att i de lägen det går att dela så ska man göra det. Men tvinga inte människor!

Jag vet att det finns en hel del kvinnor som hellre jobbar än är hemma med barn. Men det finns också kvinnor som ser det som sin uppgift att vara hemma med sina barn. Ska man då tvinga dem tillbaka till arbete då?

Har man kommit så långt i ett förhållande att man skaffat barn så ska man väl kunna besluta i en sån här sak inom familjen. Vill kvinnan jobba mer så borde det väl kunna lösas inom familjen. Staten ska väl inte behöva gå in och styra det.

PAPPALEDIG

Mer läsning

Annons