Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den misstänkte knivmannen släpptes i går

Annons

Chefsåklagare Lars Ekdahl yrkade på häktning, bland annat för att mannen annars kunde förstöra den fortsatta utredningen. Han ansåg att mannen var skäligen misstänkt för grov misshandel och olaga hot. Skäligen är den lägsta graderingen av brottslig misstanke.

Förhandlingarna pågick bakom stängda dörrar och Lars Ekdahl var efteråt ytterst sparsam med kommentarer.

- Vi gjorde olika bedömningar, det händer ibland, säger han och hänvisar sedan till att förhandlingarna pågått bakom stängda dörrar och därmed är hemliga.

Försvarsadvokat Hans Östberg hänvisar också till utrednings-sekretess och stängda dörrar, men säger:

- Rätten ansåg inte ens att det fanns någon skälig misstanke mot min klient. Det pekade helt enkelt mot någon annan.

Det var vid tretiden i lördags morse som två män, en 22-åring och en 27-åring, lämnade Mc-Donald's. En liten bit bort på Holmgatan mötte de två för dem okända personer.

Enligt polisförhör blev 22-åringen oprovocerat attackerad av en av männen, som högg honom med kniv i nacken och huvudet. När kniven sedan måttades mot 22-åringens rygg ingrep dennes kamrat, som då blev skuren i handen. Både 22-åringen och hans kamrat fick uppsöka akutvård, men kunde snart lämna lasarettet.

En stund senare larmades polisen om ett knivhot i närheten av bostadsområdet Järnet. När en patrull kom till platsen ska den nu frisläppte 25-åringen ha setts kasta ifrån sig en kniv, vars utseende stämde väl med den kniv som strax innan använts vid misshandeln på Holmgatan. Han ska även ha burit kläder som stämde överens med signalementet på gärningsmannen.

25-åringen greps, och anhölls senare samma dag. Men släpptes alltså i går, efter häktningsförhandlingar i Falu tingsrätt.

25-åringen är sedan tidigare känd av polisen. Han är en av de sju män som greps när nationella insatsstyrkan genomförde en razzia mot ett möte mellan kriminella på Grand hotell i mars 2002. Endast fyra av mötesdeltagarna kunde senare åtalas för vapenbrott i samband med händelsen. 25-åringen är en av dem. Rättegång i det målet väntas hållas till hösten.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons