Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den minst dåliga lösningen

Annons

Bostadsrättsföreningen Ångbryggeriet har en stor del av sina medlemmar boende längs Södra Mariegatan. Därför var det självklart att delta i den omfattande samrådsremiss som genomfördes 2004 för att förbättra trafiksituationen mellan Britsarvet och Centrum.

I samrådshandlingen från stadsbyggnadskontoret presenterades åtta trafiklösningsalternativ för att försöka hitta den bästa eller den minst dåliga lösningen för trafiken mellan stadsdelarna.

För oss som bor vid Södra Mariegatan är det uppenbart att denna smala och trånga gata med närliggande bostäder inte på något sätt är lämpad för dubbelriktad genomfartstrafik av 1 000-tals bilar per dygn. Föreningens svar på remissen blev att vi förordade en avstängning av Södra Mariegatan på prov under ett år, därefter en utvärdering av trafiksituationen.

Av de drygt 80 remissvar som insändes till stadsbyggnadskontoret hade ett 60-tal svar ansett avstängning av Södra Mariegatan som det bästa alternativet eller hade inget att invända mot förslaget.

Utifrån dessa remissvar och samrådsförfarande fattades det politiska beslutet i kommunstyrelsen att stänga av Södra Mariegatan på prov i ett år, därefter utvärdera samt genomföra trafikmätningar och ha ett nytt samråd med allmänheten hösten 2005.

Därför begär vi att det politiska beslutet om avstängning av Södra Mariegatan genomförs som planerat och att kommunens tjänstemän tillsammans med de boende får hitta bästa möjliga trafiklösning mellan Britsarvet och centrum.

TOMMY SELLSTEDT

Mer läsning

Annons