Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den högre makten

Annons

När vår far blev änkling för ett år sedan fick vi möjlighet att se hur hemtjänsten fungerade i Gagnefs kommun. Den vänliga personalen gjorde att vi kände oss helt trygga, i förvissningen om att far hade det bra.

Han hade även förmånen att få resa till Rosengården tre dagar i veckan. Även här fanns en helt fantastisk personal.

Det vi nu undrar över är, hur behandlingen kan bli så annorlunda, när vårdtagaren inte vågar säga emot den som bestämmer över hans situation?

Vi har nu haft möjligheten att ta del av den nonchalans man bemöts av som anhörig. Vår far har, efter två hjärtinfarkter, under en tid bott på servicehuset i Björbo, i ett av deras gästrum. Personalen där har varit helt underbar.

Tyvärr ansåg "den som bestämmer" att han inte skulle få stanna där. Den personal vi pratade med tyckte mycket om vår far och ansåg att det skulle passa honom perfekt.

Hans hus ligger på andra sidan älven och han kunde se sitt hus från servicehuset. Vi kunde ta med far hem och vistas där, när helst vi ville.

Oron för en eventuell flytt till ett nytt ställe tärde hårt på vår åldrige far. Nu finns det tydligen en högre makt som ansåg att far skulle befrias från den ångest som detta innebar och det maktutövande han fått känna på.

Han kallades hem till den sista vilan den 28 maj och slipper oron.

Vi hoppas att man lär sig ta hänsyn till människors värde, även när de inte längre är "lönsamma". I så fall har vår älskade far inte levat förgäves.

Hans döttrar Ingalill,

Christina och Lena

Mer läsning

Annons