Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den gödda kalvens filosofi

Annons

Nu har den kommit den paradox som jag väntat på, att nyttigt och värdeskapande arbete är onödigt! En ung studerande vid Lunds universitet och miljöpartist Daniel Tanse, har skrivit en debattartikel i NLT den 9 januari där han med den extrema demokratin som utgångspunkt, anser att ingen ska behöva arbeta och "slösa bort" sina dagar på samhällsnyttigt arbete som man inte gillar.

Att en sådan barnslig och naiv inställning skulle dyka upp är oundvikligt med den utveckling som sker på den fackföreningsstyrda arbetsmarknaden. Denna superegoistiska och ekonomiskt ohållbara samhällstyp som skapats under socialdemokratiskt beskydd, föder inställningen bland ungdomar att man inte behöver arbeta för sin försörjning, utan man ska bara gör det som man själv har lust med, om man ska göra någonting. När den nya generationen har nått målet att endast syssla med det som är roligt och intressant, förbrukas de tidigare uppbyggda realvärdena och därmed välståndet. Då får vi hitta på något nytt sätt att utnyttja dem som fortfarande är glada om de har jobb oavsett om de gillar det eller inte. Den ordningen gäller i de underutvecklade länderna, som nu skapar sin framtid, en stark ekonomi och ökande levnadsstandard, med hjälp av de realvärde- och välståndsskapande industrier som vi inte längre har råd med och som vi inte tycker är roliga.

Vi får hoppas att deras välvilja för att vi deltagit i uppbyggnaden, ger någon utdelning till hjälp åt de gödda kalvarna som ska ärva vårt konkursbo och vakna upp till verkligheten.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons