Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den blomstertid nu

Annons

Ackompanjerade av en trumslagare marscherade Gussarvsskolans elever till Gammelgården för skolavslutning.

- Det är sista året vi firar med alla elever. Nästa år blir det bara med årskurserna fyra till sex, sade rektor Britt Lindberg.

I Vikmanshyttan tågade eleverna till kyrkan där det bjöds sång, musik och tal av rektor Magnus Jordan. Han önskade särskilt eleverna i årskurs sex lycka till i sin fortsatta skolgång på högstadiet.

Stureskolans elever tågade genom stan och bort till kyrkan i Hedemora för ett kortare program. Efteråt samlades eleverna för att ta adjö.

Backa skola inledde sin avslutning på Malmgården i Grådö med traditionsenliga psalmer. Därefter sjöng eleverna och musikskolans elever olika sånger. Föräldrarna hade medhavda picknickkorgar vars innehåll man sedan festade på.

Eleverna i Stjärnsunds skola tågade från skolan till kyrkan för avslutning med sång och musik.

Annaskolans elever var i samlingssalen där de sjöng sommarsånger, läste dikter och klass 4-5 framförde Robin Hood på engelska.

Efter avslutningen i kyrkan gick Garpenbergs elever till Gammelgården där föräldrarna dukat fram 400 portioner med bullar, sockerkaksbitar och kakor till saften och kaffet.

Jonboskolan och Asylskolan höll avslutning i Landbohagen. Först för klasserna F-6 där rektor Peter Lidholm överlämnade diplomet Årets må bra klass, till klasserna F 1a och F 1b. Timmen senare var det högstadiets tur med betygsutdelning till årets niondeklassare. Under Eva Ahlins ledning framförde Emma Örjas och Anna Ljungberg Kärleken ger.

Vasaskolans rektor Thomas Borg tyckte att det var särskilt kul att så många föräldrar kommit för att delta vid avslutningen i Vasaaulan.

Borg delade ut en blomsterbukett i färgerna lila, rött, vitt och grönt till eleverna. Den vita färgen symboliserar tro och hopp, den gröna växandet och den lila färgen står för eftertanke och analys.

- Den röda är den viktigaste. Den står för kärlek. Känner man inte kärlek kan man inte känna tro och hopp, sade Borg.

Mer läsning

Annons