Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den blodröda narrkåpan

Annons

Äntligen har den blodröda narrkåpan fallit av det svenska kommunistpartiet, ett parti vars artskillnad inte avviker från andra totalitära ideologier. Möjligen förekommer en viss gradskillnad från tid till annan.

Det var pinsamt att se Ohly, Schyman och en tidigare partisekreterare vrida sig som maskar inför journalisten Josefssons obarmhärtiga och väl underbyggda frågor. Kroppsspråket med ständiga sväljningar, snabba blinkningar och stelt tillbakadragna läppar signalerade om försök att komma undan.

När ingen förklaring stod att finna bland Ohlys orerande om Kirunasvenskarna som återvänt från det land de lurats tro bestod av mjölk och honung och mottogs som krigsförbrytare av övriga Norrbottenskommunister rågades måttet tydligen även för Ohly som uppenbarligen sprang direkt från tv-sändningen till huvudstadstidningarnas redaktioner och i några hafsigt hopkokade rader försökte be om ursäkt för vad Kirunakommunisterna utstått ända in i våra dagar.

Det är med detta parti socialdemokraterna samarbetar.

Nu motses en genomgripande redogörelse för den politiska skolning som svenska kommunister genomgått ända in i 80- talet med partiskolor i Östeuropa och Baltikum där utbildning i kommunistisk ideologi och för de intresserade och mest lämpade utbildning förekom även i subversiv verksamhet innefattande sabotage mot det egna landet.

Vi svenskar har god förmåga att glömma vad som sker. Låt oss inte glömma kommunismen och dess företrädare vad de än må kalla sig vid det kommande valet.

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons