Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den årliga farsen? Stilla eftertanke kring förstamajdemonstrationerna

Annons

Enligt vad jag har förstått demonstrerar man emot något, och då blir förstamajdemonstrationerna allt mer att framstå i ett löjets skimmer.

Alla vet vi att det stora och helt dominerande partiet i svensk politik är socialdemokraterna, samt att detta parti nära nog innehaft regeringsansvaret oavbrutet i mycket lång tid.

När man då demonstrerar på första maj varje år och sjunger "upp till kamp emot kvalen så undrar jag: Vilka kval? Så vitt jag förstår måste man väl ha skapat dessa kval själva, eller?

Min uppfattning är att man demonstrerar mot saker och ting, och då demonstrerar regeringspartiet mot den egna förda politiken eller också har partiet helt misslyckats med att genomföra sin politik, trots ett mycket långt regeringsinnehav.

Döm själva.

Partipolitiker är som försäljare av den egna politiken, och som försäljare vill man väl framstå som seriös och trovärdig.

Men det första kännetecknet på en bra försäljare är att inte prata illa om konkurrenterna utan uteslutande framhålla den egna varan (= politiken).

Följdriktigt är våra partipolitiker dåliga försäljare, det bevisas inte minst en dag som första maj.

NYGGE

Mer läsning

Annons