Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration för lasarettet

Annons

Lilly Granberg är åter full av kampvilja

Ingen i Västerbergslagen personifierar kampen för den lokala vården mer än Lilly Granberg, 76, Ludvika.

Som affischnamn i Folkkampanjen för sjukvården har det dock varit uppseendeväckande tyst runt henne på senare tid.

Orsaken är att hon haft problem med hälsan men nu är Granberg åter sitt gamla jag och full av stridsiver. Hon förbereder för en rejäl kampanj för Ludvika lasarett och en kompromisslös och envis kamp mot landstingsledningen.

-Nästa vecka lägger de ner hjärtintensiven och jag kommer att hålla ett protestmöte på gågatan, vid Gallerian. Jag förbereder också för en stor demonstration mot nedskärningarna.

Protestmötet hålls nu på tisdag den 4 maj klockan 16.00. Lilly Granberg hoppas att många kommer och lyssnar och skriver på listor med protester mot landstingsledningens agerande.

Demonstration blir det i slutet av maj eller i början av juni, i god tid före mötet med landstingsfullmäktige den 14-15 juni där det fattas definitiva beslut om besparingarna.

- Alf Johansson (det ledande landstingsrådet) och övriga landstingsledningen måste avgå. Vi måste få en egen självständig styrelse för lasarettet. Så var det förr och det fungerade bra.

- Och så ska de skattemedel som vi som bor här betalar in till landstinget inte gå till Falun utan stanna hos den lokala sjukvårdsstyrelsen, framhåller Lilly Granberg.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons