Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokratin ett dåligt skämt

Annons

Sovjet och DDR borde på 70- och 80-talen ha varit mer vaksamma. Allsköns kyrkor och andra förment humanitära organisationer opererade alltför mycket i Östeuropa. Deras "mission" handlade inte om människokärlek. Det handlade bara om politik och undergrävande verksamhet. De gjorde allt för att sabotera socialismen.

Lech Walesa, till exempel, var ingen arbetarhjälte. Han var ett redskap för den ärkereaktionära katolska kyrkan. Han och den katolska kyrkan saboterade tågtransporterna mellan DDR och Sovjet. Mord, sabotage och annan kriminell verksamhet förstörde socialismen.

Även i de "stackars" baltstaterna förekom det undergrävande verksamhet, finansierad av reaktionära balter i Sverige. Numera kan de träda fram i ljuset och skryta om sina insatser. Jag tål dem inte.

Vi har dem att tacka för att vi numera lever med grundlagar som garanterar att imperialismen och Mammon ska styra över oss. Vi hade sluppit EU om socialismen inte hade fallit. Vi hade sluppit att betala en massa miljarder till ett korrupt Östeuropa.

Demokratin har reducerats till ett dåligt skämt. I praktiken spelar det väldigt liten roll vilket parti vi röstar på. Vi arbetare är maktlösa och det kan vi tacka sabotörerna för.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons