Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokrati tar tid - ibland för lång tid

Annons

Problemen finns både i kommunens landsbygd och i Falu tätort. Att kommunen är det samma som staden ställer jag inte upp på. Inte heller att landsbygden är en belastning. Tvärtom! Den livsmiljö, de verksamheter och framförallt den tredjedel av våra invånare som bor där är en viktig resurs för vår kommun. I vårt valprogram har vi också pekat på detta och att vi ser att exempelvis befolkningsökningen sker både på landet och i sta´n.

Så till frågorna:

Skolan: Det är olyckligt att barn ska tvingas vistas i en dålig miljö under så lång tid. Reparationen har dragit ut på tiden bl.a p.g.a.fördyringar som vi inte har haft ekonomi att bemästra. Det här är inget försvar och vi ska nu åtgärda de allvarligaste bristerna så snart som möjligt för de pengar som finns avsatta (c:a 8 milj. kr).

Järnvägen: "Tågtrafiken mellan Falun och Grycksbo stoppas av personer som gör allt för att denna trafik inte ska kunna ske", skriver skribenterna. Detta är en korrekt beskrivning. Det politiska beslutet om att öppna banan är taget och för mig, liksom för Er, är denna situation otroligt frustrerande.

Cykelvägar: Jag har i ett annat inlägg gett besked om cykelvägarna. De mest prioriterade projekten längs landsvägar är Grycksbo-Falun och Vika-Falun. Om det finns behov av cykelvägar i Grycksbo som vi inte tar chansen att fixa till vid andra arbeten är det beklagligt.

Örjesbogårdens kök: Här pågår en översyn som ska presenteras om ett par veckor. Vi Socialdemokrater vill inte lägga ned något kök om det inte ger både ekonomiska vinster och bibehållen kvalitet. Inga kök stängs helt. Vi måste i den här frågan ta hänsyn till att socialförvaltningen har extremt dålig ekonomi, vilket i längden drabbar omsorgstagarna.

JONNY GAHNSHAG

Jonny Gahnshag är socialdemokrat

och oppositionsråd i Falun.

Mer läsning

Annons