Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokraternas toppkandidater leder

Annons

Demokraternas tre toppkandidater i USA skulle alla kunna slå de ledande republikanska, visar en opinionsmätning som publicerades i Newsweek på lördagen.

Stödet för president George|W Bush har fallit till 28 procent. Det matchar de låga siffrorna för den mycket impopuläre Jimmy Carter 1979, året innan han försökte bli omvald men förlorade mot Ronald Reagan.

Undersökningen ger Demokraternas kandidater Hillary Clinton, Barack Obama och John Edwards ett betryggande försprång till Republikanernas två toppnamn Rudolph Giuliani och John McCain.

Clinton skulle slå Giuliani med 49_46, medan den förre New York-borgmästaren skulle besegras av Obama med 50_43 och av Edwards med 50_44.

Vid matchningar mot republikanska kandidater klarade sig Obama sammantaget bäst, men samtidigt visar undersökningen att demokratiska väljare klart föredrar Clinton som sin kandidat. I förhållande till Edwards är preferenserna för Clinton ännu tydligare.

Bland republikanerna är Giulianis försprång till McCain 59_48.

1|000 personer tillfrågades efter debatten i torsdags mellan de åtta republikaner som aspirerar på presidentposten i november 2008 och dagen efter det att Bush lade in sitt veto mot villkorade anslag för Irakkriget.

TT

Mer läsning

Annons