Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltagarrekord i Tjejruset

Annons

- Vi har 2 300 anmälda i dag, rekordet från i fjol ligger på 2 000, berättar Björn Lindgren, tävlingsledare som har bråda dagar just nu.

Telefonen ringer oavbrutet på Falu IK:s kansli. Det är massor av frågor som Björn måste svara på.

- Det ramlar fortfarande in anmälningar, jag tror det kan bli 2 500 tjejer som kommer till start, säger Björn Lindgren, som har många bollar i luften.

- Det är mycket som ska fixas, men vi har ju fått lite rutin på arrangemanget, så det flyter trots allt på som det ska, säger han.

Tjejruset är ett motionslopp över fem kilometer som avgörs i terrängen runt Lugnet. Här kan man antingen gå, lunka eller springa runt banan.

Motionsloppet har blivit hela Dalarnas angelägenhet. Deltagarna kommer från Idre i norr till Avesta i söder.

- I år har vi även en grupp tjejer som kommer från Enköping, berättar Björn.

Tjejerna som deltar kommer främst från företag, föreningar som anmäler sig gruppvis. Största gruppen tjejer, 66 personer, kommer från serviceförvaltningen i Leksand.

I takt med att deltagarantalet ökar, krävs det fler och fler funktionärer.

- Vi har ett 50-tal funktionärer i gång och som vanligt kommer Friskis och svettis att sköta uppvärmningen vid starten utanför Riksskidstadion, berättar Björn Lindgren.

Speaker är som vanligt bingo- generalen Peo Karlström och kransmasen, som får äran att lägga lagerkransen på tjejen som kommer först i mål, heter Carl A Westberg.

I fjol kom skidstjärnan Anna-Karin Strömstedt från Vansbro först över mållinjen. Kul, men inte det viktigaste i ett motionslopp där alla tjejer är segrare.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons