Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dellner Couplers får vikarie i toppen

Annons

Det är med vemod som Mats Engblom slutar som vd i Vika, men erbjudandet om jobb i Sandvik-koncernen lockade. Han är 49 år och har arbetat i Vika sedan januari 2000. Nu är det läge att testa nytt.

Dellner Couplers gör automatiska kopplingar till järnvägsfordon. 99 procent av företagets produktion går numera på export. Kina är den senaste exotiska marknaden, men nu har man börjat titta på Indien också.

Mats Engblom talar om ett spännande och stimulerande jobb. Han har sett företaget fördubbla både personalstyrka och omsättning under sin tid i företaget och är stolt över det avancerade men enkla modulsystemet som gör att kopplingarna lätt kan anpassas till olika tågtyper.

Personalen informerades i förra veckan. Nu letar företaget alltså efter en värdig efterträdare som vill jobba med teknik, industri och internationella affärer.

Clas Nicolin kallar sig pryo, men han är en rutinerad vikarie. Han är Falubon som äger koncernen tillsammans med Gunnar Dellner i Bryssel. Nicolin var vd i Vika 1982-1991 och har täckt upp tillfälliga luckor förut.

- Jag tycker att det är kul att hoppa in, även om det är en missräkning att Mats slutar. Vd:n är viktig. Nu gäller det att få tag på en bra kille, säger Clas Nicolin.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons