Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delade meningar om ny socialchef

Annons

Vid det senaste sammanträdet beslöt produktionsstyrelsen att föreslå att den nya socialchefen rekryteras internt. Detta genom att den tillförordnade chefen blir ordinarie chef.

Men socialnämnden är av en helt annan uppfattning:

-För oss har det under hela rekryteringsprocessen varit självklart med en extern rekrytering, säger ordförande Kristina Svensson (s).

-Det sociala arbetet i Borlänge står inför en mycket stor omställning både verksamhetsmässigt och ekonomiskt.

Produktionsstyrelsen och socialnämnden är alltså på kollisionskurs i chefsfrågan. Den som får avgöra saken blir kommunstyrelsen, som sammanträder den 8 februari.

I argumentationen pekar socialnämnden på att kommunen beslutat att skapa en kommunövergripande organisation som gynnar förändring och utveckling av det sociala arbetet. Nämnden menar att det krävs krafttag för att klara kvalité och service till en lägre kostnad.

-Ändrar organisation, ökad effektivitet, fokus på rätt saker, ändrade arbetsmetoder, nyttjande av kommunens samlade kunskaper och möjligheter är några av de områden vi ska arbeta vidare med, säger Kristina Svensson.

Nämnden är enig i uppfattningen att det behövs en kraft utifrån för att klara de utmaningar som väntar. Kristina Svensson betonar att man inte har några synpunkter på den person som produktionsstyrelsen vill anställa:

-Vi måste få in nya ögon.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons