Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad glädje med arbetsstipendium

Annons

I år var det tio ansökningar som Kultur & fritidsnämnden hade att välja mellan inför utdelningen av kommunens uppmuntran till kreativa personer som vill få en liten ekonomisk hjälp att fortsätta vara just skapande och ambitiösa. Två av de sökande får 12500 kronor var.

Johan Bodin är 22 och bor i Hagge. I april deltog han i filmfestivalen Drömfabriken. Samtidigt kunde han glädja sig åt ett alldeles färskt skivkontrakt. Johan Brodin sökte arbetstipendiet för att kunna komplettera sin studio. Med många år bakom film- och digitalkamera ägnar han sig numera gärna åt musik. I filmfestivalen i april deltog han med en musikvideo, baserad på en egen låt, ett "lite konstnärligt bildkollage" kallade han själv sin produktion för i en intervju för ett par månader sedan. Han beskriver sin musik som ett slags alternativ hip-hop.

Tillsammans med övriga fyra medlemmar i kollektivet Solid Senders har Johan Brodin en studio- en kreativ arbetsoas som nu får ett välkommet ekonomiskt tillskott, får man förmoda.

Maja Gunn är född och uppväxt i Ludvika och bor i Stockholm där hon går en textilutbildning på Konstfack. Hon sökte stipendiet för att kunna täcka sina materialkostnader i samband med examensarbetet på skolan.

Håkan Frank, fp, reserverade sig mot valet av Maja Gunn som stipendiat, med motiveringen att e person inte borde tilldelas denna ekonomiska uppmuntran mer än en gång. Maja tilldelades nämligen samma stipendium för två år sedan. Men det här är inget unikt förklarar Kultur & fritids ordförande Ingvar Henriksson och tillägger att det förekommit att värdiga stipendiater uppmuntrats både två och tre gånger. Han påpekar dessutom att det denna gång rör sig om ett examensarbete.

Maja Gunn har en gedigen bakgrund inom textilområdet och har bland annat designat och sytt scenkläder till flera föreställningar.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons