Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De voltade av vägen

Annons

Bilen med de tre personerna var på väg från Barktorp på Malungs Finnmark då den fick möte i en kurva och i lösgruset på höger sida tappade man styrningen och bilen gick ner i ett dike, voltade och hamnade på taket.

Bilen kördes av den 20-åriga kvinnan. Man lyckades få kontakt med sina föräldrar som var först framme vid olycksplatsen, men då hade de två kvinnorna och den femårige pojken redan lyckats ta sig ur bilen i det närmaste oskadda.

Det som räddade de tre från svårare skador var att samtliga hade säkerhetsbältena på sig. Sedan man lyckats ta sig loss kunde också de tre krypa ur bilen som låg på taket. Bilen voltade en gång och blev liggande på taket bara någon meter från ett större träd. Vad man kunnat se av spåren har farten vid olyckstillfället varit ganska låg och detta bidrog också till att man klarade sig undan utan några större skador. En av de tre klagade på smärtor i nacken men i övrigt verkade samtliga oskadda. De fördes ändock till Malungs vådcentral för observation.

Bilen de mötte i kurvan och som gjorde att föraren av olycksbilen kom för långt ut mot vägkanten såg förmodligen inte vad som hänt utan den fortsatte utan att observera att den mötande bilen gick av vägen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons