Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill till Gagnef - en dröm de aldrig sett

Annons

Familjen bor i norra England, på gränsen till Skottland.

I Djurås by bor Kirstys mamma Pauline och hennes man Brian Shieldhouse och där finns anledningen till att Kirsty och Mark fattat tycke för Gagnefs kommun.

Pauline och Brian hade under flera år "semesterbytt" hus med dalfolk, innan de kom underfund med att de skulle bosätta sig permanent i Dalarna. De fann sin gård i Djurås by.

Brian, pensionerad advokat, berättar att han rest runt om i hela världen, men att han inte funnit något bättre ställe att bo på än i Sverige.

- Här är inte så överbefolkat som i England och bostäderna är bra isolerade. Trots att det är kallare i Sverige än i England, så har vi det mycket varmare i vårt hus i Djurås by än vi hade i England. Vi trivs överhuvudtaget bra, förklarar paret, som i sitt nya land funnit något mer som det inte hade där det tidigare bodde: cykelvägar.

Allt de två har berättat om natur och bostäder har gjort Kirsty och Mark mer än intresserade av att få flytta efter. Problemet är bara att få ett jobb. Mark är lastbilschaufför och skulle gärna se att han fick ett jobb som sådan i trakterna av Gagnefs kommun. Mark kan för övrigt tänka sig "vilket jobb som helst", för att kunna försörja sig, kanske skogsarbete.

- Bostad ordnar sig alltid, menar svärfar Brian.

Den som har ett tips kan sända e-post på svenska eller engelska till pshieldhouse@hotmail.com

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons